MedImg: Workshop on Medical Imaging Techniques, Post Processing and Clinical Applications

14th - 16th April, 2017

Organised by

Centre for Biomedical Engineering

Indian Institute of Technology Delhi (IITD)

Organised by


Q1. Is this a degree program?
Ans. No, this is a certificate program by IIT-Delhi.


Q2. What is the significance of this program?
Ans. This is a short-term Workshop conducted by CBME, IIT Delhi. Scope of the course and workshop is to teach principles, physics and instrumentation of medical imaging (CT and MRI), image reconstruction and post-processing. This program provides a great opportunity to learn current state-of-art research in medical imaging and to interact with research scientists working in medical imaging both from clinical and technical domain.


Q3. Is there any institutional alliance for this program?
Ans. No, there in no institutional alliance but eminent faculties and industry professionals from reputated organizations will be involved in the knowledge delivery in the program.


Q4. Is it an online program?
Ans. No, it is an on campus Teaching-Workshop program.


Q5. Will there be any formal assessment?
Ans. There will be no formal assessment as this is a participation program only.


Q6. What is the duration of the program?
Ans. It is a three days program, from 14th - 16th April, 2017.


Q7. Where will the course be conducted?
Ans. In IIT Delhi Campus.


Q8. What is the fee of the course?
Ans. Course Fee for Workshop:
Rs. 4,000 for students
Rs. 6,000 for faculty
Rs. 10,000 for professionals from industry


Q9. What kind of certificate I will get?
Ans. Participant will recieve a certificate for attending the Teaching-Workshop program. See the template of Certificate.


Q10. Is there any prerequisite for participating in the Workshop?
Ans. Any student, faculty from engineering or medical institutes or anybody interested in Medical Imaging can participate in the workshop.


Q11. Will I get accommodation during the workshop?
Ans. Available accommodations are limited. Participants are encouraged to arrange their own accommodations.
Contact coordinators to check the availability. For non-QIP participants accommodation charges will be extra.


Q12. Can I book accommodation only for one day?
Ans. No, accommodation booking for three days is only permitted.


Q13. Can I do on-spot registration?
Ans. On-spot registration will be allowed depending upon the availability of seats - ask the coordinator.



Latest News:

1. Last date of Registration is extended to 25.03.2017
2. Detailed Schedule of program is available now
3. Program Brochure is uploaded (Download)


QIP Sponsored Workshop

Program Highlights:

   Dedicated three days workshop on medical imagimg techniques & image processing skills


Platform for both doctors and engineers to learn and interact



Hands on training sessions on Medical Image Processing
   Opportunity to interact with experts in medical imaging


Teaching Faculty:

Dr. Ajay Garg (Neuroradiology, AIIMS)
Dr. Amit Mehindiratta (CBME, IITD)
Dr. Anup Singh (CBME, IITD)
Dr. Devasenathipathy K (Radio Diagnosis, AIIMS)
Dr. Kedar B. Khare (Physics, IITD)
Dr. N.R. Jagannathan (NMR, AIIMS)
Dr. Rahul Garg (CSE, IITD)
Dr. Raju Sharma (Radio Diagnosis, AIIMS)
Dr. Rakesh Kumar Gupta (Radiology, Fortis, Gurgaon)
Dr. Sameer Bakhshi (IRCH, AIIMS)
Dr. S. Senthil Kumaran (NMR, AIIMS)
Dr. Sonal Krishan (Radilogy, Medanta The Medicity, Gurgaon)
Dr. Virendra Kumar (NMR, AIIMS)



Important Dates  

Registration starts15.02.2017
Last Date of Registration25.03.2017
Last Date of receiving Payment25.03.2017
Inaugural of the Program14.04.2017

Important Details

Program Duration:
14th - 16th April, 2017

Venue:
IIT Delhi Campus

Registration Fee:

Category Excluding Accommodation
Students INR 4,000
Faculty INR 6,000
Industry INR 10,000

Important Links:
www.iitd.ac.in
E-mail:
MedImg.iitd@gmail.com